Appel kruimel vlaai

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250g bloem
  • 125g boter
  • 75g suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpooder

Voor de vulling:

  • 5 middelgrote appels, geschild en in stukjes
  • 50g suiker
  • 1 tl kaneel
  • Sap van een halve citroen

Voor de kruimellaag:

  • 150g bloem
  • 100g boter
  • 100g suiker

Bereidingswijze:

  • Begin met het maken van de bodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei, zout en bakpoeder tot een soepel deeg. Laat het deeg even rusten in de koelkast.
  • Voor de vulling meng je de appelstukjes met suiker, kaneel en citroensap.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette vlaaivorm ermee.
  • Verspreid de appelvulling over de bodem.
  • Maak de kruimellaag door de bloem, boter en suiker te mengen tot een kruimelig geheel. Strooi dit over de appelvulling.
  • Bak de vlaai in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45-50 minuten.

Onze favoriet

PME Loose Bottom Flan Pans zijn ronde, geribbelde pannen met een losse bodem. Plaats de pan op een pot of pan die kleiner is dan de opening en haal de cake uit de pan. De bodemplaat kan ook worden gebruikt om je taart te presenteren. Perfect voor het bakken van taarten, tartelettes, quiches en nog veel meer. De ronde taartvorm is gemaakt van extra dik geanodiseerd aluminium voor een uitstekende gelijkmatige verwarming. Naadloos met rechte randen. Niet geschikt voor de vaatwasser. Afmeting: Ø25,4cm x 2,54 cm hoog.

Beste prijs op BOL.com