Het beste Cake board van 2024

Het bakken van een taart kan soms een uitdaging zijn, vooral als het aankomt op de presentatie. Ik weet hoe het voelt, want ook ik heb me vaak genoeg afgevraagd hoe professionals hun taarten zo perfect krijgen. Een belangrijk item is het gebruik van cake boards, die 10 mm dik zijn en zorgen voor een stevige basis. In dit artikel ontdek je hoe deze eenvoudige tool je taart nog mooier afgewerkt krijgt.

Onze favoriet

Dit cakeboard zilver rond is een met folie overtrokken plateau met een dikte van 3mm. Dit cakeboard is zeer geschikt voor het presenteren van taart en andere patisserie. Het grote voordeel van een cakeboard is dat de board een stuk steviger is dan taartkarton. Dankzij de dikte kun je dit cakeboard niet alleen prima onder gebakken taarten, maar zelfs ook onder ijstaarten gebruiken.

 

 

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs

2e beste keuze

Het MDF Taartonderlegger is een essentieel accessoire voor professionele en stijlvolle presentatie van taarten en gebak. Gemaakt van duurzaam MDF-materiaal, heeft het een prachtige afwerking. Met een diameter van 9 inch (23 cm) biedt het voldoende ruimte voor de meeste taarten. Het taartonderlegger is 4 mm dik, stevig genoeg om het gewicht van de taart te dragen en zorgt voor een solide basis. Verpakt in een set van 5 stuks.

 

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs

3e beste keuze

Een rond cake bord als stevige onderplaat voor een taart tot een diameter van circa 20,3 cm. Het bord is van stevige kwaliteit en heeft een luxe uitstraling. Bij normaal gebruik kan het bord meerdere malen worden gebruikt. Het onderbord voor taarten is 4 mm dik. Aantal: 1 stuk.

 

 

 

 

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs

Op deze pagina:

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Startmetbakken.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteitverhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

Het beste Cake board

Het beste Cakeboard volgens onze onderzoeken en testen is het BrandNewCake® Cake Board Zilver

#1
BrandNewCake® Cake Board Zilver - Rond Ø25cm - Cakeboard - Taartkarton - Taartonderlegger

Cakeboard zilver rond
Dit cakeboard zilver rond is een met folie overtrokken plateau met een dikte van 3mm. Dit cakeboard is zeer geschikt voor het presenteren van taart en andere patisserie. Het grote voordeel van een cakeboard is dat de board een stuk steviger is dan taartkarton. Dankzij de dikte kun je dit cakeboard niet alleen prima onder gebakken taarten, maar zelfs ook onder ijstaarten gebruiken.

Dit cakeboard is met zilverfolie overtrokken, wat het een heel feestelijke look geeft. Gebruik dit cakeboard dan ook om jouw feestelijke taart helemaal af te maken.

De cakeboard zilver is in verschillende maten verkrijgbaar in onze webshop. Je kunt bij ons terecht voor zowel ronde als vierkante vormen in allerlei verschillende formaten.

Afmeting:
Dikte: 3mm
Diameter: 25cm

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#2
Bakdozen.nl - Taartonderlegger - Wit - Rond - 5 stuks - 23 cm - Cake Board

MDF Taartonderlegger (9 inch, 4 mm dikte)

Het MDF Taartonderlegger is een essentieel accessoire voor professionele en stijlvolle presentatie van taarten en gebak. Gemaakt van duurzaam MDF-materiaal, heeft het een prachtige afwerking. Met een diameter van 9 inch (23 cm) biedt het voldoende ruimte voor de meeste taarten. Het taartonderlegger is 4 mm dik, stevig genoeg om het gewicht van de taart te dragen en zorgt voor een solide basis. Verpakt in een set van 5 stuks, ideaal voor verschillende gelegenheden. Geschikt voor thuisbakkers, professionele bakkers, feestjes en evenementen.

Deze taartonderleggers zijn geschikt als stevige taartdragers, decoratieve taartonderleggers, taartbodems, goudkleurige taartonderleggers en witte gebaksbodems voor diverse feestelijke gelegenheden en vieringen.

Kenmerken:

 • Materiaal: MDF (Medium-Density Fiberboard)
 • Kleur: Wit of Goud
 • Afmetingen: 9 inch (23 cm) diameter
 • Dikte: 4 mm Verpakking: Set van 5 stuks

Bestel vandaag nog het MDF Taartonderlegger en geef je gebak de presentatie die het verdient!

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#3
FunCakes Cake Board Rond Ø20cm

Een rond cake bord als stevige onderplaat voor een taart tot een diameter van circa 20,3 cm. Het bord is van stevige kwaliteit en heeft een luxe uitstraling. Bij normaal gebruik kan het bord meerdere malen worden gebruikt.

Het onderbord voor taarten is 4 mm dik. Aantal: 1 stuk.
 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#4
BrandNewCake® Cake Drum Goud - Rond Ø35,5cm - 13mm - Stevige Taartonderlegger

Cakedrum Goud rond
Dit is een met folie overtrokken presentatie plateau met een dikte van 13mm. Je gebruikt een cakedrum onder bijvoorbeeld een taart in plaats van het bekende taartkarton. Het grote voordeel hiervan is dat de cakedrum veel steviger is. Het is vergelijkbaar met een mooie schaal, maar dan voor eenmalig gebruik. Deze cakedrum wordt geleverd in goudfolie en geeft dus direct een feestelijke uitstraling aan elke vorm van gebak of patisserie. Zelfs voor het presenteren van ijstaarten zijn ze zeer geschikt, door hun dikte isoleren ze namelijk heel goed. Deze cakedrums buigen niet door. De cakedrums zijn leverbaar in verschillende maten, rond en vierkant en verschillende kleuren, van 15 tot en met 50,5 cm. Met dit product geef je je taart of ander gebak net even iets extra's mee.

Afmeting:
Dikte: 13 mm
Diameter: 35,5 cm

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#5
BrandNewCake® Cake Drum Zilver - Vierkant 40,5cm - 13mm

Cakedrum zilver vierkant
Dit is een met folie overtrokken presentatie plateau met een dikte van 13mm. Je gebruikt een cakedrum onder bijvoorbeeld een taart in plaats van het bekende taartkarton. Het grote voordeel hiervan is dat de cakedrum veel steviger is. Het is vergelijkbaar met een mooie schaal, maar dan voor eenmalig gebruik. Deze cakedrum wordt geleverd in zilverfolie en geeft dus direct een feestelijke uitstraling aan elke vorm van gebak of patisserie. Zelfs voor het presenteren van ijstaarten zijn ze zeer geschikt, door hun dikte isoleren ze namelijk heel goed. Deze cakedrums buigen niet door. De cakedrums zijn leverbaar in verschillende maten, zowel rond als vierkant, van 15 tot en met 50,5 cm. Met dit product geef je je taart of ander gebak net even iets extra's mee.

Afmeting:
Dikte: 13mm
LxB: 40,5x40,5cm

 • Stevigheid
 • Vorm
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Cake Drum?

Een cake drum is een dikke, stevige onderplaat voor taarten. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, zodat ik altijd de perfecte vind voor mijn bakcreaties. Ik gebruik ze om mijn taarten een professionele uitstraling te geven en om ervoor te zorgen dat ze veilig en zonder problemen vervoerd kunnen worden. Vooral bij zwaardere taarten is een goede ondersteuning essentieel. Met prijzen variërend van €1,59 tot €5,29, is er voor elk budget wel een geschikte cake drum te vinden. 

Verschillende toepassingen van een Cake drum

Decoratie en presentatie van taarten

Bij taartdecoratie speelt de cake drum een grote rol. Ik kies altijd een drum die past bij de kleur en stijl van mijn taart. Dit maakt de hele presentatie mooier. Soms bij bepaalde thema's is het leuk om de cakedrum mee te versieren in de stijl van de taart. Bij bijvoorbeeld een boerderij thema, kun je een net wat grotere drum pakken en zo je decoratie uitbreiden op de drum ;-)

Zo zagen mijn taarten er altijd uit:

Voor stapeltaarten en grote baksels biedt de drum stevigheid. Ik zet de taart op de drum voor ik hem vervoer. Je kunt hem goed "vastlijmen" met botercreme of ganache. Dit zorgt ervoor dat alles heel blijft onderweg. Het is een eenvoudige stap die veel verschil maakt in hoe mijn taarten eruitzien en hoe ze reizen.

Overzicht van verschillende soorten Cake Drums

Cake drums komen in allerlei maten en soorten. Deze ondergronden zijn cruciaal en zorgt voor stabiliteit en een prachtige presentatie van je creaties.

 • Ronde cake drums zijn perfect voor ronde taarten. Ze bieden een stevige basis en maken het gemakkelijk om je taart veilig te vervoeren.
 • Vierkante cake drums gebruik je voor vierkante of rechthoekige taarten. Net zoals de ronde, geven deze extra steun en een professionele uitstraling aan je baksels.
 • Hartvormige ondergronden zijn ideaal voor Valentijnsdag of bruiloften. Ze voegen een speciaal tintje toe aan je taartdecoratie.
 • Gouden en zilveren cake drums geven een luxe afwerking aan je creaties. Ze zijn geweldig voor feestdagen zoals Kerst en Sinterklaas.
 • Zwarte en witte ondergronden passen bij elk thema en maken je taart visueel aantrekkelijker.

Elke dikte heeft zijn doel. De dunnere borden van 3 mm zijn goed voor lichtere taarten, terwijl de dikkere van 10 mm essentieel zijn voor stapeltaarten of grotere projecten. Afhankelijk van je behoefte varieert de prijs, maar bedenk dat investeren in de juiste basis jouw kunstwerk naar een hoger niveau tilt.

Wat is het verschil tussen een cake drum en een cake board?

Een cake drum en een cake board zijn beide dingen die worden gebruikt bij het presenteren en ondersteunen van taarten, maar er zijn verschillen tussen de twee:

 • Materiaal en constructie:

  • Cake Drum: Een cake drum is over het algemeen steviger en sterker dan een cake board. Het is meestal gemaakt van dikker karton dat bedekt is met folie, waardoor het een stevige en stabiele basis biedt voor zware of meervoudige taarten.
  • Cake Board: Een cake board is meestal dunner dan een cake drum en kan gemaakt zijn van karton of vezelplaat. Het is bedekt met folie of papier om een ??gladde afwerking te bieden.
 • Gebruik en doel:

  • Cake Drum: Een cake drum wordt vaak gebruikt als basis voor het presenteren van taarten bij speciale gelegenheden zoals bruiloften of feesten. Het is geschikt voor zware taarten of taarten met meerdere lagen, omdat het meer stabiliteit biedt.
  • Cake Board: Een cake board wordt meestal gebruikt voor het ondersteunen en presenteren van lichtere taarten of taarten met één laag. Het is handig voor dagelijkse taarten of kleinere gelegenheden waar minder ondersteuning nodig is.
 • Grootte en beschikbaarheid:

  • Cake Drum: Cake drums zijn vaak verkrijgbaar in grotere maten en kunnen in verschillende vormen worden gesneden om aan verschillende behoeften te voldoen.
  • Cake Board: Cake boards zijn over het algemeen verkrijgbaar in standaardmaten en zijn geschikt voor de meeste typen taarten.

Waarom zou je een cake drum kopen?

Als je serieus bent over taarten maken en de presentatie ervan, is een cake drum een essentieel accessoire. Het biedt niet alleen een stevige basis voor je creaties, maar tilt ook je taartdecoratie naar een hoger niveau. Met een cake drum kun je jouw taarten elegant presenteren en het biedt de nodige ondersteuning voor zware taarten. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en vormen beschikbaar, dus je kunt altijd een cake drum vinden die perfect bij jouw taart past.

Onze favoriet

Cakeboard zilver rond
Dit cakeboard zilver rond is een met folie overtrokken plateau met een dikte van 3mm. Dit cakeboard is zeer geschikt voor het presenteren van taart en andere patisserie. Het grote voordeel van een cakeboard is dat de board een stuk steviger is dan taartkarton. Dankzij de dikte kun je dit cakeboard niet alleen prima onder gebakken taarten, maar zelfs ook onder ijstaarten gebruiken.

Dit cakeboard is met zilverfolie overtrokken, wat het een heel feestelijke look geeft. Gebruik dit cakeboard dan ook om jouw feestelijke taart helemaal af te maken.

De cakeboard zilver is in verschillende maten verkrijgbaar in onze webshop. Je kunt bij ons terecht voor zowel ronde als vierkante vormen in allerlei verschillende formaten.

Afmeting:
Dikte: 3mm
Diameter: 25cm

Beste prijs op BOL.com