Champagne snoepjes

De champagne snoepjes hebben een elegante en opvallende uitstraling, die eruit zullen springen op je tafel vol lekkernijen. Deze snoepjes zijn heerlijk zoet met een vleugje champagne, een unieke lekkernij voor de viering van het einde van het jaar. Dit recept is goed voor ongeveer 20 snoepjes.

Ingrediënten

  • 400 ml champagne
  • 100 ml water
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 6 blaadjes gelatine (10 gram)
  • Gouden sprinkles of eetbare glitters

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Bakvorm van 14 bij 21 centimeter.
  • Mes
  • Snijplank

Zelf aan de slag

  1. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water voor minimaal 15 minuten.

  2. Vet de vorm in met boter of olie.

  3. Doe het water en de suiker in de pan en verwarm totdat de suiker opgelost is.

  4. Zodra het warm wordt, haal je de pan van het vuur.

  5. Knijp de blaadjes gelatine uit, voeg toe aan het suikerwater en roer door totdat de blaadjes opgelost zijn.

  6. Voeg dit mengsel toe aan de champagne en roer kort door.

  7. Giet het mengsel in de vorm en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur.

  8. Als het stevig genoeg is, kiep je het voorzichtig op een snijplank. Hierbij moet je eventueel gebruik maken van een mes om de zijkanten los te snijden.

  9. Snijd met het mes blokjes of gebruik een uitsteker om er vormpjes uit te halen.

  10. Voordat je de snoepjes serveert, decoreer je de snoepjes met sprinkles of glitter.