Citroen-champagne trifle

Zodra het 12 uur is, vieren veel mensen dit door te proosten met een glas champagne. Behalve het drinken ervan, kun je het ook verwerken in een toetje. Hiermee voeg je luxe toe aan je dessert of je kunt het als uitkomst gebruiken voor degene die champagne drinken niet zo lekker vinden. Hieronder vind je het frisse citroen-champagne toetje die je smaakpapillen zal verrassen.

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram roomkaas
  • 200 ml champagne
  • 125 gram poedersuiker
  • 6 el Lemon curd
  • 24 cantuccini’s

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Garde of mixer
  • Champagneglazen

Zelf aan de slag

  1. Doe de roomkaas en de poedersuiker in een kom en meng dit tot een egaal mengsel.

  2. Voeg de slagroom al roerend toe aan het mengsel.

  3. Mix het geheel totdat het stijf is.

  4. Voeg nu de champagne toe aan het mengsel en maak er een glad geheel van.

  5. Zet dit in de koelkast voor minimaal 1 uur.

  6. Zet 6 champagneglazen klaar.

  7. Vul de glazen met een halve eetlepel lemon curd, daarna stukjes cantuccini en als laatste doe je het champagne-roomkaas mengsel eroverheen.

  8. Herhaal dit voor alle glazen en top het af met een cantuccini koekje.