De beste Crème Brûlée Brander van 2024

Je ziet ze meestal wel op de kaart staan in de meeste restaurants, de crème brûlée. Dit overheerlijk Franse dessert staat bekend om zijn romige crème met een knapperige bovenkant. Om die zo te maken gebruikm je vaak een speciale brander daarvoor. 

Omdat er zoveel soorten crème brûlée branders zijn, kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet weet welke je moet aanschaffen. Daarom hebben wij de 5 beste crème brûlée branders voor je uitgezocht en hier voor je in een top 5 geplaatst.

Onze Top 3

Onze favoriet

Gas, navulbaar - met automatische ontsteking. Brander wordt ongevuld geleverd. Compleet met standaard.

 

 

 

 

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid

2e beste keuze

Altijd al de perfecte crème brûlée willen maken? Dankzij de Gasbrander van JT Products kan je nu zelf je eten karamelliseren. De Gasbrander van JT Products is speciaal ontwikkeld om veilig te gebruiken in je eigen keuken. De vlam is verstelbaar zodat je zelf kunt bepalen hoe warm je de vlam wilt hebben.

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid

3e beste keuze

Karamelliseer uw heerlijke dessert met een Easyline creme brulee brander van Cookinglife! Met deze keukenbrander kunt u ook uitstekend vlees bruinen of bruine randjes creëren bij een uitsmijter. De brander is eenvoudig na te vullen. Let op! Deze creme brulee brander wordt assorti geleverd in de kleur zwart of rood/zwart! 

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Startmetbakken.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteitverhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De beste crème brûlée brander

De beste crème brûlée brander volgens onze onderzoeken en testen is de Hendi Crème-Brûlée Brander Professional

#1
Hendi Crème-Brûlée Brander Professional

Karamelliseer crème brûlée, desserts of andere gerechten met deze professionele hendi koksbrander. De keukenbrander kan eenvoudig aan de onderzijde worden gevuld met de hendi gas navulling. De crème brûlée brander is voorzien van een automatische ontsteking en wordt compleet geleverd met standaard.

Eigenschappen

  • Merk: Hendi
  • Materiaal: Aluminium / RVS
  • Afmetingen: 145x70x(H)190mm
  • Kleur: Zilver

Voordelen

  • Navulbaar d.m.v. gas navulling
  • Compleet met standaard
  • Automatische ontsteking
  • Sterke behuizing
  • Geschikt voor professioneel en thuisgebruik

Eigen ervaring

We hebben deze Hendi Crème-Brûlée Brander uitvoerig getest en wat een fijne brander is dit! Hij houdt lekker vast, is gemakkelijk te vullen en werkt heel simpel. Je kunt goed de hitte controleren en geeft een mooie vlam en daarmee een mooi resultaat!

Review

"Prima brander, gemakkelijk in gebruik, werkt uitstekend."

 

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
JT Products Gasbrander Crème Brûlée ? Vlam Verstelbaar - Keukenbrander

Altijd al de perfecte crème brûlée willen maken? Dankzij de Gasbrander van JT Products kan je nu zelf je eten karamelliseren. De Gasbrander van JT Products is speciaal ontwikkeld om veilig te gebruiken in je eigen keuken. De vlam is verstelbaar zodat je zelf kunt bepalen hoe warm je de vlam wilt hebben. De gasbrander kan tot maar liefst 1300 °C branden. Ga jij je gasten verassen met je zelfgemaakte crème brûlée? 

Eigenschappen

Vlamsterke knop (verstelbaar)
Gas cilinder connector
RVS buis
Ontstekingsknop
Koperen mondstuk
Keramische isolatie

Voordelen

  • Speciaal gemaakt voor koken
  • In 360º te gebruiken
  • Verstelbare vlam
  • Makkelijk in gebruik

Nadeel

Je moet wel de juiste gasfles hebben

Eigen ervaring

We hebben deze JT Products gasfles uitvoerig getest en zijn zeer tevreden over de resultaten! Het is een opzetstuk die je op je gasfles draait. Handig in gebruik en geeft een goede vlam!

Review

"De gasbrander is een kwaliteitsvol artikel en voldoet aan alle verwachtingen. Ik gebruik de brander overigens niet voor Crème Brûlée, maar voor het kleuren van koper door verhitting. Waar andere branders tekort schoten is deze perfect geschikt voor de taak."

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Easyline Creme Brulee Brander Rood Zwart

Karamelliseer uw heerlijke dessert met een Easyline creme brulee brander van Cookinglife! Met deze keukenbrander kunt u ook uitstekend vlees bruinen of bruine randjes creëren bij een uitsmijter. De brander is eenvoudig na te vullen. 

Eigenschappen

  • Merk:Easyline
  • Kleur:Zwart
  • Materiaal:Chroomstaal
  • Afmeting (cm):90x60x140 (LxBxH)

Voordelen

  • Karamelliseert heerlijk
  • Uitstekend te gebruiken voor crème brûlée
  • Ligt fijn in de hand
  • Navulbaar

Nadeel

Je moet hem zelf nog vullen

Eigen ervaring

Deze Creme Brulee Brander doet precies wat hiij moet doen, een heerlijk suikerlaagje op de creme brulee maken. Eenvoudig te vullen en gemakkelijk ijn gebruik. Voelt stevig in de hand aan en de vlam is goed te verstellen. 

Review

"Makkelijke hervulbare gasbrander voor gebruik in de keuken."

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Hendi Dutch Crème-Brûlée Brander + 4 Butaan Gasflesjes

Ontworpen met chef-koks in gedachten door Robert Bronwasser. Deze Crème-Brûlée brander is een genot om te gebruiken dankzij het stijlvolle matzwarte design met groene accenten en de ergonomische greep. De brander wordt eenvoudig en veilig op de gasbus bevestigd en bedekt de hele bovenzijde van de gasbus. De vlam is makkelijk te starten dankzij de piëzo ontsteking, de grote gasknop maakt het mogelijk om eenvoudig de vlamgrootte en intensiteit aan te passen. 

Eigenschappen

1 brander
Voordeelset met 4 butaanflesjes

Voordelen

  • Deze Crème-Brûlée brander kan onder elke hoek worden gebruikt, zelfs ondersteboven, zonder dat de vlam gaat flakkeren
  • De brander wordt eenvoudig en veilig op de gasbus bevestigd, is de gasbus leeg dan kan de brander gemakkelijk op een andere gasbus geplaatst worden
  • De vlam is makkelijk te starten dankzij de piëzo ontsteking en brandt helder blauw
  • Set brander en gasbus

Nadeel

Wat prijziger dan andere branders

Eigen ervaring

We hebben deze Hendi brander getest en dit is een fijne brander! Handig dat er gelijk 4 butaan gasflesjes bij zitten, je kunt hem dus direct gebruiken. Voelt fijn aan en geeft een mooie vlam!

Review

"Prima ding, handig in gebruik."

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Laguiole Premium Creme Brulee Brander - Multifunctionele Keukenbrander

Laguiole, het exclusieve Franse topmerk op het gebied van koken, tafelen & BBQ. Laguiole is een merk dat staat voor kwaliteit en gebruikt enkel kwalitatief hoogwaardige materialen. Deze Premium keukenbrander is een professionele hulp in elke horeca- en thuiskeuken. Multifunctioneel inzetbaar voor o.a. het maken van creme brulee, carameliseren, doe-het-zelf, bbq, kachel etc. Eenvoudig en handig in gebruik, met vlamregeling tot een maximale temperatuur van 1300°C. De brander kan gemakkelijk worden bijgevuld. Als u op zoek bent naar een praktisch en nuttig cadeau, dan heeft u het juiste product gevonden. Deze brander is het perfecte cadeau voor elke keukenliefhebber. 

Eigenschappen

Hoogte: 15 cm
Breedte: 13 cm
Maximaal vermogen: 1300 graden C.
Gasverbruik: 25 g/h

Voordelen

  • Wordt gevuld met gas geleverd dus klaar voor gebruik
  • Verpakt in een geschenkdoos.
  • Mooi design

Nadeel

Wat prijziger dan andere branders

Eigen ervaring

We hebben deze Laguiole brander getest en het design is al het vernoemen waard! Een chique brander die ook nog eens fijn werkt. Gemakkelijk te (her)vullen (al gevuld als hij binnenkomt, dus klaar voor gebruik) en een mooie stabiele vlam. Een aanrader.

Review

"Handig in gebruik en voldoende power voor het branden van het suikerlaagje van je crème brûlée maar ook goed voor het blakeren van paprika."

  • Hittecontrole
  • Veiligheid
  • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een crème brûlée brander?

Crème brûlée klinkt voor veel mensen bekend, het is namelijk een populair dessert. De term komt uit het Frans en de vertaling ervan is gebrande room. Dit toetje is een custard-achtige nagerecht dat bedekt wordt met een gekarameliseerde laag suiker. Deze gekarameliseerde laag wordt gecreëerd met de crème brûlée brander. Het is van belang dat je de crème brûlée direct serveert, anders zal de suikerlaag weer zacht worden. De crème brûlée brander heeft een sterke vlam en er wordt een temperatuur van ongeveer 1300 °C bereikt. De vlam kan aangepast worden in grootte en intensiteit, waardoor je bijvoorbeeld met een kleinere vlam ook meringues een kleurtje kan geven. De brander heeft een stevig omhulsel en ligt meestal prettig in de hand. Bovendien heb je 2 soorten branders: een hervulbare variant en eentje met een gasfles. In dit artikel zullen we deze twee varianten toelichten, net als de voordelen van een crème brûlée brander en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

Waarom zou je een crème brûlée brander kopen? 

Met behulp van de crème brûlée brander kan je het kenmerkende laagje op de crème brûlée creëren, maar de brander is nog veelzijdiger dan dat en je kan het voor meerdere dingen gebruiken in de keuken. Behalve de veelzijdigheid zijn er nog meer voordelen te bedenken voor deze brander. Hieronder zullen we deze voordelen voor je toelichten.

Perfect karamelliseren

Het voornaamste doel van een crème brûlée brander is om het suiker snel en op gelijkmatige wijze te karamelliseren. Hierdoor ontstaat de iconische krokante laag boven op de heerlijk romige crème brûlée. Deze laag kan je op geen enkele andere wijze creëren.

Multifunctioneel

Hoewel de naam impliceert dat de brander specifiek voor crème brûlée bedoeld is, is dit niet het geval. Je kan de brander ook gebruiken om het topje van meringue te kleuren of om groente te schroeien, zoals paprika's. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om er kaas mee te gratineren of om aardappelpuree een mooie, bruine korst te geven. Kortom, het is een veelzijdig gereedschap dat je voor veel meer in kunt zetten dan je zou verwachten.

Gemak en snelheid

Met behulp van de crème brûlée brander kan je binnen enkele seconden een prachtige, egale karamellaag creëren, zonder dat je bijvoorbeeld de oven hoeft te gebruiken.

Veiligheid

Crème brûlée brander beschikken over diverse veiligheidsfuncties, zoals een safety lock, waardoor de brander vergrendeld en niet zomaar gebruikt kan worden.

Handzaam formaat

Een crème brûlée brander heeft een compact formaat, waardoor je het gemakkelijk op kunt bergen in een kastje of lade. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de brander mee te nemen naar een verjaardag om daar de kenmerkende laag op je crème brûlée te creëren of je kunt het meenemen als je gaat kamperen.

Creatieve toepassingen

De crème brûlée brander kan ook ingezet worden voor taken buiten de keuken, zoals het aansteken van kaarsen, een barbecue starten of bij modelbouw, om een onderdeel te vervormen bijvoorbeeld.

Crème brûlée brander kopen? Hier moet je op letten

Voordat je een crème brûlée brander aanschaft, is het verstandig om stil te staan bij een aantal factoren. Hieronder zullen we deze factoren nader voor je toelichten.

Brandstof

Crème brûlée branders werken op aanstekervloeistof of butaangas. Het is verstandig om van tevoren te controleren welk type brandstof het beste bij jouw behoeften past en of het makkelijk te verkrijgen is in een navulbare variant.

Je hebt navulbare crème brûlée branders, maar je hebt ze ook met een gasfles. De navulbare is bedoeld voor langdurig gebruik en ze hebben een reservoir dat je bij kunt vullen. Degene met een gasfles biedt meer kracht en ze gaan langer mee, waardoor je de gasfles niet vaak hoeft te vervangen.

Materiaal en constructie

Crème brûlée branders zijn te verkrijgen in verschillende materialen, zoals roestvrij staal en aluminium. Roestvrijstalen crème brûlée branders zijn robuust, gaat lang mee en ze zijn makkelijk om schoon te maken. Aluminium crème brûlée branders daarentegen zijn licht in gewicht, kunnen lang meegaan, maar ze zijn wel gevoeliger voor eventuele beschadigingen. De branders zijn te verkrijgen in nog meer materialen, welk materiaal bij je past of waar je voor moet kiezen, is afhankelijk van je doeleinden met de brander en persoonlijke voorkeuren.

Kracht en hitte

Crème brûlée branders kunnen meestal versteld worden in de grootte en intensiteit van een vlam, maar controleer dit van tevoren als dit iets is waar je naar op zoek bent. Als je grotere oppervlakten wilt kleuren, dan kan een grotere vlam bijvoorbeeld handig zijn.

Budget

Crème brûlée branders zijn te vinden in verschillende prijscategorieën. Als je de brander niet vaak gaat gebruiken, kies dan vooral voor een goedkopere variant. Je hebt namelijk genoeg branders die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben voor een bedrag wat voor vrijwel iedereen betaalbaar is. 

Welke verschillende soorten crème brûlée branders zijn er?

Crème brûlée branders zijn onder te verdelen in twee hoofdtypen: hervulbaar en met een gasfles. We zullen beginnen met deze twee typen uit te leggen en vervolgens zullen we nog wat vertellen over de materialen waarin je ze kunt vinden.

Hervulbare branders

Hervulbare branders zijn eenvoudig in gebruik en ze gaan lang mee. Daarnaast kan je meestal de vlam aanpassen, wat erg handig is voor het preciezer werk in de keuken. Ook is deze brander veilig in gebruik en komt het soms met extra functies, zoals een vergrendelingsmechanisme en kinderbeveiliging. Als de crème brûlée brander bijgevuld moet worden, kun je dit doen met aansteker vloeistof. Dit is gelukkig op veel plekken verkrijgbaar.

Crème brûlée brander voor gasflessen

Deze brander wordt gemonteerd op een gasfles, waardoor je ook meer kracht kan verwachten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ook vlees schroeien. Ook bevat de gasfles meer capaciteit, waardoor de fles minder vaak vervangen hoeft te worden. Het monteren en demonteren van de gasfles verloopt snel en veilig en je hebt geen kans op het knoeien van aansteker vloeistof. De brander voor gasflessen is aan te raden voor professionals of als je het regelmatig thuis in de keuken gebruikt. Als je eens in de zoveel tijd een crème brûlée brander gebruikt, dan is deze variant je af te raden.

Roestvrijstalen branders

De rvs crème brûlée brander gaat lang mee en is bestand tegen corrosie, maar ook roest, waardoor je er ook mee in een vochtige omgeving kunt werken. De roestvrijstalen brander heeft een strakke en gladde afwerking, waardoor ze een mooie uitstraling hebben. Bovendien is dit materiaal makkelijk om schoon te maken en je hebt ook niet veel omkijken naar het onderhoud ervan.

Aluminium branders

De aluminium crème brûlée brander is ideaal voor nauwkeurig werk, waarbij een gelijkmatige verdeling van de vlam belangrijk is. Aluminium staat erom bekend dat het licht is, maar ook dat de warmte goed en snel geleid. Dit is perfect voor het karamelliseren van je crème brûlée. Bovendien kan je de brander met gemak manoeuvreren dankzij het lichte gewicht.

Stalen branders

De crème brûlée branders gemaakt van staal zijn stevig en ze gaan lang mee. Ook zijn ze bestand tegen een stootje, zelfs als je de brander laat vallen, zal het niet zomaar beschadigingen. Bovendien ligt het handvat van deze brander ligt ook prettig in de hand, waardoor je ze makkelijk en langdurig kunt gebruiken.

Hoe maak je Crème Brûlée?

 

Veelgestelde vragen

Welke brandstof wordt gebruikt voor de crème brûlée brander

Een crème brûlée brander, ook wel een keukenbrander of culinaire fakkel genoemd, wordt meestal gevuld met het lichtontvlambare butaangas. Butaangas wordt vaak gebruikt vanwege zijn schone verbranding en de mogelijkheid om een hoge temperatuur te bereiken. Dit is natuurlijk ideaal om de suiker op je crème brûlée snel te karamelliseren zonder de onderliggende custard te verwarmen. 

Hoe werkt een crème brûlée brander?

Een crème brûlée brander, ook wel een keukenbrander of gasbrander genoemd, is superleuk om te gebruiken, vooral als je houdt van dat knapperige suikerlaagje bovenop je toetje. Binnenin de brander zit een klein buisje wat zich vult met het butaangas wat in de brander zit. Wanneer je de brander aanzet, stroomt er een klein beetje gas naar buiten door dat buisje. Als je op het knopje drukt, maak je een vonkje, waardoor dat beetje gas gaat branden. Dan heb je dus je vlam uit de brander. Door middel van een draaiknop kun je de hoeveelheid gas doseren. 

Als je dan de vlam op je toetje richt, zal je zien dat de suiker die daar bovenop ligt langzaam begint te smelten. Zodra dit gestolt is, krijg je dat heerlijke knapperige laagje!

Hoe vul je een crème brûlée brander?

Het vullen van een crème brûlée brander met butaangas is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn omdat je met een brandbare stof werkt. Hieronder hebben we de stappen voor je neergezet zodat je veilig kunt werken:

  1. Zoek het vulgaatje: Dit zit meestal aan de onderkant van de brander. Het is een klein gaatje waar het gas in moet.
  2. Pak je butaangasbus: Die bus heeft een tuitje dat precies op het vulgaatje past.
  3. Vullen: Zet het tuitje van je gasbus op het gaatje van de brander. Druk het gasbusje een paar seconden stevig naar beneden. Je hoort nu een sissend geluid, dat is het gas dat in de brander stroomt.
  4. Even wachten: Na het vullen, wacht je eventjes voordat je de brander weer gebruikt. Zo kan het gas zich goed verspreiden binnenin.
  5. Check de vlam: Steek de brander aan en kijk of de vlam mooi blauw en stabiel is. Is dat zo? Dan ben je klaar om te karamelliseren!

En vergeet niet: veiligheid eerst! Zorg dat je in een goed geventileerde ruimte werkt en hou de brander en het gasbusje weg van je gezicht en andere mensen terwijl je vult.

Hoe kun je crème brûlée branden zonder brander?

Heb je geen brander in huis, maar wil je toch een lekker toetje met een knapperig korstje maken? Dat kan zeker! Het lekkere laagje gekarameliseerde suiker kan ook met je gewone oven gemaakt worden. We geven je een paar tips!

  1. Suikerlaag: Strooi een dun, egaal laagje fijne suiker over je afgekoelde crème brûlée. Zorg ervoor dat de hele oppervlakte mooi bedekt is.
  2. Onder de grill: Zet je oven op de hoogste grillstand en plaats de crème brûlée eronder. Blijf erbij, want dit gaat snel en je wil niet dat je suiker verbrandt! Zodra de suiker smelt en een mooi goudbruin kleurtje krijgt, is het klaar.
  3. Even geduld: Laat je crème brûlée eventjes afkoelen en de suiker hard worden.

Wat is crème-brûlée?

Crème brûlée is een heerlijk Frans dessert dat bekend staat om zijn romige custard onder een knapperig gekarameliseerd suikerlaagje. De naam betekent letterlijk "gebrande room" in het Frans, wat slaat op die heerlijke bovenste laag. Het toetje combineert de zachte textuur van de custard met het knisperen van de suiker wanneer je er met je lepel in tikt.

Om crème brûlée te maken, begin je met het bereiden van een vanillecustard. Dit doe je door eierdooiers, suiker, room en vanille te mengen en deze mix in ovenvaste schaaltjes te gieten. Vervolgens bak je ze in de oven tot ze net stevig zijn, maar nog wel een beetje wiebelen als je zachtjes aan het schaaltje schudt. Na het bakken laat je ze afkoelen en zet je ze een paar uur (of zelfs een nachtje) in de koelkast om op te stijven.

Wanneer je klaar bent om ze te serveren, strooi je een dun laagje suiker over de bovenkant en gebruik je een brander om de suiker te karamelliseren tot het hard en knapperig wordt.

Waar kun je een crème-brûlée brander nog meer voor gebruiken?

Een crème brûlée brander, ook wel bekend als een keukenbrander of een gasbrander, is heel veelzijdig en je kunt er allerlei leuke dingen mee doen in de keuken, niet alleen je crème brûlée afmaken! Hieronder hebben we een paar ideetjes voor je op een rij gezet:

  1. Meringue: Maak je een lekker toetje met meringue, zoals een citroenmeringue taart? Gebruik je brander om de meringue aan de buitenkant goudbruin en een beetje knapperig te maken.
  2. Groenten: Je kunt de brander gebruiken om groenten, zoals paprika’s zwart te blakeren, waardoor je ze makkelijk kunt pellen en ze een lekker geroosterd smaakje krijgen.
  3. Vlees: Geef je steak of vis een mooie afwerking met de brander om het net dat beetje extra kleur en smaak te geven.
  4. Cocktails: Ja, echt! Sommige cocktails, zoals bepaalde versies van de Old Fashioned, worden afgemaakt met een gebrand schijfje sinaasappel of een ander stukje gebrand fruit voor een speciaal gerookt smaakje.
  5. Kaas: Maak je een ovengerecht met kaas, zoals een lasagne of een gegratineerd soepje? Gebruik dan de brander om de kaas te gratineren en een mooi bruin korstje te geven.

Wat is een piëzo ontsteking?

Je hebt dit woord waarschijnlijk in de productbeschrijvingen een paar keer voorbij zien komen. Een piëzo ontsteking is een type ontsteking in bijvoorbeeld aanstekers of gasfornuizen dat werkt met een piëzokristal. Wanneer je op de knop drukt, slaat er een hamertje tegen dit kristal. Daarbij komt een hoge spanning vrij die een vonkje maakt. Dat vonkje zorgt er vervolgens voor dat het gas ontvlamt. Het is een handig en veilig systeem omdat je geen open vuur, zoals bij lucifers, of elektriciteit nodig hebt om een vlam te krijgen.

Bij welk afval hoort een oude crème-brûlée brander?

Een oude crème brûlée brander hoort bij het klein chemisch afval (KCA) omdat het een gasbrander is. Je kunt deze inleveren bij een milieustraat of inleverpunt in jouw gemeente.

Wat is het verschil tussen crème-brûlée en crema catalana?

Crème brûlée en crema Catalana zijn beide heerlijke custard-desserts met een gekarameliseerde bovenkant, maar ze hebben echt wel een paar verschillen:

  • Ingrediënten: Crema Catalana is vaak op smaak gebracht met citrus (zoals citroen- of sinaasappelschil) en soms met kaneel, terwijl crème brûlée traditioneel vanille als hoofdsmaak heeft. Ook is het zo dat Crema Catalana op basis van melk is en Crème Brûlée op basis van (slag)room.

  • Bereidingswijze: Crème brûlée wordt doorgaans au bain-marie in de oven gebakken tot het gestold is, terwijl crema Catalana op het fornuis wordt gemaakt en met een bindmiddel (zoals maizena) wordt verdikt.

  • Geografie en Traditie: Crème brûlée is van Franse origine, terwijl crema Catalana, zoals de naam al aangeeft, uit de Spaanse regio Catalonië komt.

  • Seizoen: Crema Catalana wordt traditioneel op de Dag van Sint Jozef (19 maart) in Spanje geserveerd, terwijl crème brûlée geen specifieke dag of seizoen heeft waarin het traditioneel wordt geserveerd.

Onze favoriet

Gas, navulbaar - met automatische ontsteking. Brander wordt ongevuld geleverd. Compleet met standaard.

Beste prijs op BOL.com