Karamel appels

Een andere zoete lekkernij die we goed bij deze periode van het jaar vinden passen zijn de appels bedekt met karamel. De zoete, knapperige karamellaag is een liefhebber van vele. Dit recept is ook nog eens makkelijk en redelijk snel te maken, ideaal dus.

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 200 gram fudge
  • Scheutje slagroom
  • Amandelen of een andere garnering

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Stokje of prikker
  • Bakpapier

Zelf aan de slag

  1. Smelt de fudge au bain-marie. Houd er wel rekening mee dat dit langer duurt dan chocolade. Je kan uitgaan van 20 minuten.

  2. Giet er vervolgens een scheutje slagroom bij en roer het goed door.

  3. Was de appels en droog ze vervolgens goed af.

  4. Prik een stokje in de appel en haal hem door de gesmolten karamel.

  5. Draai de appel een aantal keer rond en laat het uitdruipen.

  6. Leg het op bakpapier en doe er de garnering overheen.

  7. Laat de karamel daarna hard worden, dit kan eventueel in de koelkast.

  8. Als laatste kun je genieten van deze heerlijke, zoete lekkernij.