Kniepertjes

Een iconische lekkernij die veel gegeten en gebakken wordt tijdens oud en nieuw zijn de kniepertjes. Een heerlijk knapperige lekkernij, die je eenvoudig en snel kunt bereiden.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 350 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer of keukenmachine
  • Oublie-ijzer of wafelijzer
  • Rooster of bord

Zelf aan de slag

  1. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een glad mengsel.

  2. Voeg de eieren één voor één toe en mix dit geheel goed door.

  3. Voeg de bloem toe en mix het door elkaar. Voeg een eetlepel water toe als het te droog is.

  4. Rol balletjes van het deeg, ter grootte van een walnoot.

  5. Laat de deegballetjes voor een uur rusten in de koelkast.

  6. Laat het ronde wafelijzer warm worden en vet deze in.

  7. Doe er een bolletje in, sluit het ijzer en bak het kniepertje in 1 minuut goudbruin.

  8. Leg het kniepertje met een spatel op een rooster en laat het afkoelen.