Kruidnoten

Dit recept is goed voor 70 tot 75 kruidnoten.

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 theelepel speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 100 gram koude, harde boter
  • 5 eetlepel melk

Bakgerei

  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Zelf aan de slag gaan

  1. Haal de bakplaat uit de oven, doe er bakpapier op en begin met het voorverwarmen van de oven op 175?C. 

  2. Doe het zelfrijzende bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom en meng deze ingrediënten door elkaar. 

  3. Om zeker te weten dat er geen klontjes meer in zitten, kan je er met een lepel doorheen roeren. 

  4. Zodra het goed gemengd is, doe je de boter en melk erbij en dit kneed je totdat het een stevige bal is.

  5. Vervolgens draai je kleine balletjes van gelijke grootte en deze leg je op een bakplaat met bakpapier.

  6. Zodra je bakplaat volg ligt, kan je het in de oven plaatsen voor 25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.

  7. Indien de kruidnoten niet gelijk opgegeten worden, kun je ze bewaren in een luchtdichte trommel, zorg wel dat ze goed afgekoeld zijn voordat je ze hierin doet. 

Tips:

  • Indien je veganist bent, kun je de boter en melk vervangen door een plantaardige variant.
  • Als je geen gluten mag of wilt, kun je de bloem vervangen door rijstmeel of amandelmeel.
  • Creatieve variatie: voeg stukjes noot of chocolade toe voor een andere smaak en textuur.

Op deze pagina: