Kruidnoten met discodip

Zie ginds komt de stoomboot, of nee de pakjesboot en hij gaat er juist vandoor, want we gaan nu door naar het feestje onder de kruidnoten: de chocolade discodip kruidnoten. Een simpel recept met maar 3 ingrediënten.  

Ingrediënten

  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram kruidnoten
  • 2 eetlepels discodip

Benodigdheden

  • Hittebestendige kom
  • Steelpan 
  • Bakpapier op bakplaat of serveerschaal 

Zelf aan de slag

  1. Smelt de melkchocolade in een hittebestendige kom die op een pan staat met een laagje water daarin (ook wel au bain-marie). De kom mag het water niet raken!

  2. Als de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan.

  3. Vervolgens gebruik je een vork om de kruidnoten snel door de chocolade heen te halen.

  4. Zodra je het uit de chocolade haalt, laat je het uitdruipen en daarna leg je het op een bakpapier of schaal.

  5. Als alle kruidnoten door de chocolade gehaald zijn, bestrooi je ze met discodip.

  6. Vervolgens zet je de kruidnoten voor een half uur in de koelkast, zodat ze op kunnen stijven.