Lava cake

Na deze zoete taart met knapperige buitenkant en zachte binnenkant, besluiten we verder te gaan met onze reis. We zijn nu aangekomen bij het recept voor de Lava Cake, een intense chocolade cake met een romige textuur. Met dit recept kun je voor 6 mensen deze zoete lekkernij creëren. 

Ingrediënten

  • 175 gram roomboter (ongezouten)
  • 175 gram pure chocolade
  • 75 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • Vanille extract (paar druppels)
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer of keukenmachine
  • Ramekins of hittebestendige (oven)schaaltjes met een diameter van 10 centimeter
  • Bakplaat met bakpapier

Zelf aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Doe de eieren en eidooiers in een mengkom of keukenmachine, voeg de suiker erbij en klop het voor 5 minuten totdat je een luchtige massa hebt.

  3. Smelt de boter, chocolade en een paar druppels vanille extract au bain-marie of smelt het in de magnetron. Wees voorzichtig met de tweede manier!

  4. Zodra de boter en chocolade gesmolten zijn, haal je ze van het vuur en dan spatel je het eigeel mengsel er met beleid doorheen.

  5. Vervolgens spatel je de bloem en een snuf zout erdoorheen, totdat je een lobbig beslag hebt.

  6. Vet de Ramekins of ovenschaaltjes in met een beetje boter en bedek het bakje met een laagje cacaopoeder. Bloem kan ook, maar dit kan een witte waas achterlaten op de cake.

  7. Giet het beslag in de schaaltjes en zet het in de oven voor 13 minuten.

  8. Zodra ze klaar zijn leg je een bordje op de Ramekin, deze draai je om en vervolgens komt het cakeje op het bord terecht.

  9. Als laatste kun je de lava cake bedekken met poedersuiker, wat fruit of je serveert er een bolletje ijs bij.

Op deze pagina: