Marsepein

We zijn nog niet af van de zoetigheden, want we gaan van de smeltende chocoladeletters naar het zoete marsepein. Hieronder geven we je een basisrecept om marsepein te maken. Dit recept is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water

Bakgerei

  • Keukenmachine of kleine hakmolen
  • Vershoudfolie

Zelf aan de slag

  1. Begin met het fijnmalen van de amandelen in de keukenmachine of hakmolen, doe dit door de pulse-functie te gebruiken.

  2. Voeg de poedersuiker toe en blijf pulseren.

  3. Voeg beetje voor beetje het water toe, terwijl je blijft pulseren.

  4. Als je mengsel dik en plakkerig is, dan is het klaar voor de volgende stap.

  5. Kneed het marsepein tot een bol en verpak het in vershoudfolie.

  6. Laat het voor minimaal 24 uur rusten op kamertemperatuur.

Tips:

  • Indien je kleuren toe wilt voegen, doe je dit bij stap 5, dus als je gaat kneden. Als je meerdere kleuren wilt, verdeel dan het deeg en kneed het los van de andere. 
  • Om de marsepein een uitgesproken smaak te geven, kun je smaakstof toevoegen, zoals amandelextract of oranjebloesemwater.
  • De pulse-functie wordt gebruikt met een reden, namelijk zodat de amandelen niet te warm worden tijdens het malen. Hierdoor kan er olie vrijkomen en dan wordt de marsepein anders van smaak en minder lekker. Maal ze dus niet te lang achter elkaar.