Oliebollen wentelteefjes

Het is nieuwjaarsdag en je hebt je gisteravond vol gegeten met de zoete lekkernijen die je bereid had, maar er zijn nog wat oliebollen over. Ze liggen er al 2 dagen, dus de lekkerste smaak is er al af, maar weggooien is ook zonde. Dus wat doe je er dan mee? Je maakt er wentelteefjes van, net zoals je met je brood doet die net niet lekker genoeg meer is om te eten, maar ook nog niet weggegooid hoeft te worden. Het recept dat we met je delen is bedoeld voor 4 personen, dus met 4 oliebollen.

Ingrediënten

  • 4 oliebollen
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 30 gram ongezouten boter
  • Poedersuiker

Benodigdheden

  • Mengkom of diep bord
  • Garde
  • Koekenpan

Zelf aan de slag

  1. Pak er een mengkom of diep bord bij en klop hierin het ei met de kaneel en melk los.

  2. Snijd alle oliebollen in 4 stukken.

  3. Verhit de helft van de boter in de koekenpan op middelhoog vuur.

  4. Haal de oliebol plakken een voor een door het ei-melkmengsel en leg ze in de pan.

  5. Bak ze binnen 5 minuten goudbruin en keer ze halverwege het bakken.

  6. Herhaal totdat alle oliebol plakken er doorheen zijn.

  7. Serveer ze direct en top ze af met wat poedersuiker.

Tip

  • Als je de wentelteefjes nog wat meer smaak wilt geven, kun je ze serveren met een bolletje ijs of vers fruit, zoals appel.