Pavlova taart

Om te beginnen geven we je een recept die zo licht is als een wolk en waarvan je de verleiding niet zou kunnen weerstaan. We hebben het natuurlijk over de Pavlova taart. Een lekkernij met een knapperige buitenkant en een zijdezachte binnenkant. Dit recept is goed voor 6 tot 8 personen.

Ingrediënten

  • 200 gram mascarpone
  • 150 gram fijne suiker
  • 100 - 150 gram rood fruit
  • 100 milliliter slagroom 
  • 3 eiwitten
  • 2 theelepels maizena
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 theelepel citroensap

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Handmixer of keukenmachine
  • Bakpapier en bakplaat

Zelf aan de slag

  1. Zet de oven aan op 100 °C.

  2. Doe de eiwitten in een kom en klop deze schuimig.

  3. Voeg vervolgens de suiker in delen toe en de citroensap en maizena. Klop deze ingrediënten stijf.

  4. Schep met een lepel de meringue op een vel bakpapier in de vorm van een krans.

  5. Bak de pavlova voor 1.5 tot 2 uur in de voorverwarmde oven.

  6. In de tussentijd ga je aan de slag met de mascarpone room, dus klop de slagroom met vanillesuiker stijf in een kom.

  7. Roer de mascarpone los en voeg dit toe aan de stijve slagroom.

  8. Mix het geheel op een lage stand door elkaar.

  9. Zodra de schuimkrans uit de oven gehaald is en is afgekoeld, kun je het mascarpone room en het rode fruit aanbrengen.

  10. Indien je de pavlova niet gelijk serveert, is het aan te raden om het in de koelkast te bewaren.

Tips:

  • Teken van tevoren de krans op het bakpapier, zodat je een beter beeld hebt van de vorm.
  • Je kunt de pavlova ook bestrooien met poedersuiker voor een mooi effect.