Schuimkransjes

Terwijl de geur van de delicate kerstkransjes nog in de lucht hangt, zetten wij onze reis door naar de volgende zoete lekkernij: schuimkransjes. Deze ontzettend lichte en luchtige lekkernij is een lekkere toevoeging aan de familiebezoeken of het smullen met je gezin. Met dit recept kun je ongeveer 30 schuimkransen maken.

Ingrediënten

  • 75 gram fijne suiker
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • Scheutje citroensap
  • Half vanillestokje
  • Snufje zout
  • Gevriesdroogde frambozen, decoratie parels, sterretjes, noten of een strooibusje met decoratie.

Benodigdheden

  • Potlood
  • Mengkom
  • Mixer met gardes
  • Gladde spuitmond
  • Spuitzak
  • Bakplaat met bakpapier

Zelf aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op  100 °C.

  2. Bak er bakpapier bij en teken hierop cirkels van ongeveer 4 centimeter. Hierop kun je straks gelijkmatig de schuimkransjes spuiten.

  3. Pak je kom en garde erbij en haal hier een schijfje citroen doorheen of een scheutje citroensap. Hierdoor worden beide vetvrij. 

  4. Splits 2 eieren in en zorg dat er geen eigeel in het eiwit terecht komt. Het eigeel wordt namelijk niet gebruikt in dit recept, aangezien het eiwit niet stijf hoeft te worden.

  5. Klop de eiwitten en zodra deze wit worden, voeg je fijne suiker er lepel voor lepel bij.

  6. Voeg het merg van het vanillestokje en het snufje zout erbij.

  7. Blijf het mengsel kloppen totdat het eiwit gaat glanzen. Het schuim is goed als er mooie pieken door de garde uit getrokken kunnen worden.

  8. Voeg nu de poedersuiker toe en roer dit met beleid door het eiwitschuim

  9. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit de schuimkransjes op het bakpapier.

  10. Versier de kransjes nu met decoratie parels, de frambozen of andere lekkernijen.

  11. Als laatste bak je de schuimkransjes voor een uur af in de oven. Na het bakken laat je ze volledig afkoelen.