Witte kerst koekjes met poedersuiker

We delen als laatste een vegan recept voor witte kerstkoekjes met poedersuiker. Dit zijn heerlijke kerstkoekjes die je gezellig op tafel kunt zetten tijdens bezoek van familie of vrienden. Dit recept is goed voor 20 van deze smakelijke koekjes.

Ingrediënten

  • 150 gram tarwebloem
  • 125 gram plantaardige margarine, ongezouten
  • 90 gram poedersuiker
  • 25 gram amandelmeel
  • 0.5 theelepel vanille-extract

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Handmixer
  • Zeef
  • Vershoudfolie
  • Bakplaat met bakpapier

Zelf aan de slag

  1. Verhit een grote koekenpan, maar doe er geen boter of olie in, en rooster het amandelmeel goudgeel voor 3 minuten. Laat het vervolgens afkoelen.

  2. Doe de plantaardige boter, 40 gram poedersuiker en het vanille-extract in een mengkom.

  3. Mix deze ingrediënten met een handmixer voor ongeveer 5 minuten, totdat het een luchtig en romig mengsel is.

  4. Zeef de bloem boven de kom en voeg de amandelmeel met een snufje zout toe.

  5. Mix het mengsel op de laagste stand tot een deeg.

  6. Rol het deeg op, maar zorg ervoor dat het een lengte heeft van 30 centimeter lang.

  7. Dek het deeg af met vershoudfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 165 °C.

  9. Neem de rol uit de koelkast en snijd het in 20 plakken met een dikte van 1.5 centimeter dik.

  10. Rol elk stukje deeg uit tot een staaf van 10 centimeter lang en vorm ze tot een candy cane stok.

  11. Leg alle stokjes op de bakplaat en plaats ze voor 15 minuten in de oven. Ze moeten niet bruin worden!

  12. Haal ze uit de oven en laat ze voor minimaal 30 minuten afkoelen.

  13. Doe het resterende poedersuiker in een kom en rol de koekjes erdoorheen, zodat ze volledig bedekt zijn met de poedersuiker. 

  14. Vervolgens kun je van deze gezellige en smakelijke koekjes genieten!