Appelbeignets

Nog een lekkernij waar velen van kunnen genieten tijdens oud en nieuw is de gouden gefrituurde lekkernij met appel en kaneel: de appelbeignet. Dit recept is vrij eenvoudig, waardoor het des te leuker is om te bereiden. Dit recept is goed voor 15 porties.

Ingrediënten

  • 150 gram melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 elstar appels
  • 1 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 liter zonnebloemolie of arachideolie

Benodigdheden

Zelf aan de slag

  1. Pak een mengkom, doe er melk, zelfrijzend bakmeel en het ei in en meng het tot een egaal beslag.

  2. Laat dit beslag staan voor 30 minuten.

  3. Meng de suiker en kaneel in een andere kom.

  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  5. Snijd de appel in plakjes van een halve centimeter dik. 

  6. Vul de frituur(pan) met olie en verwarm het tot 175°C. 

  7. Doop de plakjes appel in de kaneel met suiker en daarna in het beslag.

  8. Bak ze voor 2 minuten in de (frituur)pan totdat ze goudbruin zijn.

  9. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje.

  10. Serveer ze met poedersuiker.

Op deze pagina: