De beste cakevorm van 2024

Wie wordt er nou niet gelukkig van een heerlijk geurende cake in de oven? Citroencake, chocolade cake of misschien wel een hartige cake! Zoveel soorten en maten tegenwoordig!

Omdat er zoveel soorten cakevormen zijn, kunnen wij ons goed voorstellen dat je niet weet welke je moet aanschaffen. Daarom hebben wij de 5 beste cakevormen voor je uitgezocht en hier voor je in een top 5 geplaatst.

Onze Top 3

Onze favoriet

Klassieke bakvormen van veredeld dun plaatstaal van Dr. Oetker voor een optimale warmtegeleiding. De vormen hebben goede anti-aanbakeigenschappen, zijn bestand tegen vruchtzuren en zijn eenvoudig te reinigen. 5 jaar garantie.

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit

2e beste keuze

Deze Pyrex cakevorm van borosilicaat glas is niet alleen fantastisch om in te bakken, door zijn looks is dit ook een perfecte vorm om in te presenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een marmercake, waarbij je door het glas de mooie structuren kan zien?

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit

3e beste keuze

De Le Creuset bakvormen zijn zeer gebruiksvriendelijk. De anti-aanbak coating zorgt ervoor dat uw creatie gemakkelijk uit de vorm te verwijderen is. Met speciale silicone anti-slip grepen.

 

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit

Op deze pagina:

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Startmetbakken.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Nog even belangrijk: de meeste van de producten zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, ook wil de prijs nog wel eens variëren. Hoewel we ons best doen zijn we ook niet perfect, klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om de actuele prijs te weten, en de kleurcombinaties te zien.

De beste cakevorm

De beste cakevorm volgens onze onderzoeken en testen is de Dr. Oetker Cakevorm - 30 cm - Metaal

#1
Dr. Oetker Cakevorm - 30 cm - Metaal

Dr.Oetker cake bakvorm voor het maken van cakes en/of brood. Dankzij de speciale anti-aanbaklaag haal je gebak eenvoudig uit de vorm en gaart je cake en brood egaal.

Eigenschappen

Product breedte - 11.50 cm
Product hoogte - 7.50 cm
Product lengte - 35.50 cm

Voordelen

  • Gemaakt van veredeld dun plaatstaal van Dr. Oetker voor een optimale warmtegeleiding
  • De vormen hebben goede anti-aanbakeigenschappen
  • De vorm is bestand tegen vruchtzuren
  • Eenvoudig te reinigen

Eigen ervaring

We hebben de Dr. Oetker Cakevorm - 30 cm - Metaal grondig getest en waren zeer tevreden met de resultaten. Even insprayen met een bakspray en vullen maar! De cake bakrt egaal bruin en dankzij het vertrouwde merk weet je eigenlijk al dat je een goed cakeblik in handen hebt. Zelfs het bananenbrood was heerlijk!

Review

"Mooi artikel. Simpel, maar toch uitstraling. Is stevig en ik kan er een perfecte cake mee bakken!"

Over Dr. Oetker

Dr. Oetker staat al 125 jaar voor gegarandeerde kwaliteit en innovatieve producten. Alleen de beste materialen worden gebruikt en alle Dr.Oetker producten worden uitgebreid getest in de Dr. Oetker testkeuken.

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Pyrex Bake en Enjoy Cakevorm - 28x11x8cm

Deze Pyrex cakevorm van borosilicaat glas is niet alleen fantastisch om in te bakken, door zijn looks is dit ook een perfecte vorm om in te presenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een marmercake, waarbij je door het glas de mooie structuren kan zien? Het grote voordeel van deze vorm is dat het glas hittebestendig is, maar ook met gemak in de vriezer gezet kan worden. Zo maak je heerlijke cakes of meng je heerlijke koele bavaroises of ijstaarten tot een mooi resultaat. De vorm is krasbestendig, geur en smaakvrij. Zo heb je geen overdracht van geuren of smaken bij jouw volgende topgerecht!

Het grote voordeel van deze vorm is dat het glas hittebestendig is, maar ook met gemak in de vriezer gezet kan worden. Zo maak je heerlijke cakes of meng je heerlijke koele bavaroises of ijstaarten tot een mooi resultaat. De vorm is krasbestendig, geur en smaakvrij. Zo heb je geen overdracht van geuren of smaken bij jouw volgende topgerecht! Pluspunten: Hittebestendig Fraai design Sterk materiaal Minpunt: De vorm wordt heet, dus pak deze altijd vast met ovenwanten als je deze uit de oven haalt Dus bak en geniet!

Eigenschappen

De Bake & Enjoy serie van Pyrex bestaat uit bakvormen en platen van borosicilaatglas en hebben als groot voordeel dat zij thermisch bestendig zijn van -40 tot 300 graden. In de vormen blijven geen kleuren of geuren achter en de vormen zijn bovendien krasbestendig. Het is dus zelfs mogelijk om in de vormen te snijden zonder deze te beschadigen. Door de transparante look kan je jouw baksels makkelijk in de gaten houden en zijn een visueel feest om in te presenteren.

Voordelen

  • Hittebestendig
  • Fraai design
  • Sterk materiaal

Nadeel

De vorm wordt heet, dus pak deze altijd vast met ovenwanten als je deze uit de oven haalt

Eigen ervaring

We hebben de Pyrex Bake en Enjoy Cakevorm grondig getest en waren zeer tevreden met de resultaten. De glazen vorm heeft een mooi uiterlijk en is heel gemakkelijk in gebruik. Hij kan na gebruik gewoon in de vaatwasser en roest niet. Wat mij betreft inmisbaar in je keuken. Ook ideaal voor bijvoorbeeld meatloaf.

Review

"Op zoek naar een goede cakevorm. Voor mij is het belangrijk dat hij in de vaatwasser kan, dus zeer makkelijk schoon te maken is en zonder roest vlekken. Ook komt de cake makkelijk uit de vorm, zonder krassen in de vorm."

Het merk Pyrex

Pyrex, welke kookliefhebber kent dit merk eigenlijk niet? Het Franse merk is al decennia populair bij kookliefhebbers wereldwijd en is misschien wel het meest bekend door de borosilicaat glazen ovenschalen. Maar Pyrex is meer, want ook diverse soorten kook- en bakgerei als pannen en cakeblikken zijn inmiddels een vaste waarde in het assortiment en bieden de fantastische kwaliteit die je van dit bekende merk mag verwachten. Met de aanschaf van één van de producten van Pyrex kook en bak je binnen de kortste keren als een echte sterrenchef!

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Le Creuset Cakevorm - 30 cm - anti aanbak coating

Eigenschappen

De Le Creuset bakvormen zijn zeer gebruiksvriendelijk.
De anti-aanbak coating zorgt ervoor dat uw creatie gemakkelijk uit de vorm te verwijderen is.
Met speciale silicone anti-slip grepen.

Voordelen

  • Handig in gebruik
  • Fraai design
  • Goede kwaliteit

Nadeel

Is niet vaatwasserbestendig

Eigen ervaring

We hebben de Le Creuset Cakevorm grondig getest en waren zeer tevreden met de resultaten. Het is een fijne en robuuste vorm, die goed aanvoelt. De siliconen handgreepjes zijn heel fijn, je weet dat de cake niet uit je handen zal vallen. 

Review

"Ik ben een enorme fan van le Creuset. Na een braadpan, verschillende ovenschalen en springvormen heb ik dan nu ook deze cake-broodvorm aangeschaft. Ik heb er nu één keer een brood in gebakken en zonder de vorm in te vetten gleed het brood er in één keer uit. Ook vond ik dat het brood heel gelijkmatig was gebakken. Gewoon weer kwailiteit zoals ik van le Creuset gewend ben! Enige minpuntje is dat je de vorm met de hand moet afwassen."

Over Le Creuset

Le Creuset is van oudsher een toonaangevend merk in de fabricage van geëmailleerde gietijzeren pannen. Sinds de oprichting in 1925 worden deze geproduceerd in Frankrijk. Vakmanschap en duurzaamheid zijn vast waarden. Dit geldt niet alleen voor artikelen in het gietijzer, maar tevens voor andere productgroepen binnen het huidige Le Creuset assortiment zoals de anti-aanbakpannen, het aardewerk, de bakblikken, de fluitketels en de wijnaccessoires. De kleurrijke producten brengen sfeer in de keuken en op tafel.

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Dr. Oetker Cakevorm siliconen - 24 cm

Deze siliconen cakevorm van Dr. Oetker, uit de serie 'Flexxibel', is perfect voor het bereiden van je favoriete cake.

Eigenschappen

Resultaat eenvoudig uit de vorm te nemen
Gemaakt uit hoogwaardig siliconen
Geschikt voor temperaturen van –40°C tot +280°C
Vaatwasmachinebestendig
Kleur Rood
Afmeting 28,5 x 13,5 x 6,8 (L x B x H)
Gewicht 147 gram
Garantie 2 jaar

Voordelen

  • Dankzij het flexibele anti-kleef siliconen is het resultaat eenvoudig uit de vorm te nemen, zonder breken of scheuren
  • De vorm is gemaakt uit hoogwaardig siliconen en geschikt voor temperaturen van –40°C tot +280°C
  • Na gebruik mag de bakvorm in de vaatwasmachine

Nadeel

Siliconen kan een beetje uitzakken in de oven

Eigen ervaring

We hebben de Dr. Oetker Cakevorm siliconen - 24 cm grondig getest en waren zeer tevreden met de resultaten. We hebben er een hartige cake in gemaakt, deze was gemakkelijk te bereiden. De cake kwam gelijk zonder knoeien uit de vorm. Ik ben tevreden!

Review

"Bananenbrood met amandelmeel en zonder vet is favoriet. Die komen dus niet heel uit een gewoon bakblik. Eureka! Deze zijn geweldig. Zelfs geen kokosolie nodig om in te vetten. Gewoon mengsel erin, in de oven, af laten koelen et voila... altijd een prachtig resultaat."

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Zenker - Cakevorm verstelbaar 20-35cm black metallic

Eigenschappen

De breedte van het product is ca. 11,5 cm en de hoogte 7 cm
Hierdoor is de inhoud verstelbaar van ca. 1100ml t/m 1950ml

Voordelen

  • Dit product is oven bestendig tot een maximum temperatuur van 230°C.
  • Dankzij de antiaanbak laag word het reinigen van het product een stuk gemakkelijker
  • Deze bakvorm is verstelbaar in lengte van 20cm tot 35cm

Nadeel

Lastiger schoonmaken door het verschuifbare gedeelte

Eigen ervaring

We hebben de Zenker - Cakevorm verstelbaar 20-35cm grondig getest en waren zeer tevreden met de resultaten. Het ideale is dat je de vorm kan verschuiven van 20 cm tot wel 35 cm! Heb je dus ineens meer bezoek dan je verwacht had hoef je alleen maar wat extra beslag te maken. De cake bakt gelijkmatig bruin en je weet dat je een Zenker hebt gekocht, stabiel en mooie cakevorm.

Review

"Heb de cakevorm voor de eerste keer gebruikt en heb er geweldig mee kunnen bakken. Ben er blij mee."

  • Warmtegeleiding
  • Anti-aanbak
  • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een cakevorm?

Een cakevorm is een rechthoekige vorm die onmisbaar is in de keuken. Deze vorm kan bestaan uit allerlei materialen, zoals metaal, glas of siliconen. Het voornaamste doel van dit keukengereedschap is om beslag voor cakes, broden of andere deegwaren tijdens het bakken in vorm te houden. 

Waarom zou je een cakevorm kopen?

Duurzaamheid en investering

Een cakevorm van kwaliteit kan een duurzame investering zijn. Hoewel hogere kwaliteit cakevormen duurder zijn dan wegwerp cakevormen, gaan ze wel langer mee. Je kan jarenlang genieten van eenzelfde cakevorm indien je er in investeert. Dit bespaart je uiteindelijk geld als je er vaak gebruik van maakt.

Gelijkmatig bakken

Een cakeblik zorgt ervoor dat hitte uitstekend verdeeld wordt tijdens het bakken. Hierdoor wordt er voorkomen dat de cake niet geheel gaart. Het resultaat: een consistent smakende cake met perfecte structuur.

Creativiteit

Cakevormen zorgen ervoor dat je jezelf creatief kan uiten. Indien je graag bakt en decoreert is deze vorm perfect. Met een cake heb je een schone lei om te decoreren met glazuur, fondant of marsepein. Hierdoor kan je een prachtig kunstwerk maken, gewoon omdat je het leuk vindt of voor een speciale gelegenheid.

Cakevorm kopen? Hier moet je rekening mee houden

Materiaal

Bij cakeblikken heb je een brede variatie aan materialen waaruit je kan kiezen, glas. Deze vorm geeft warmte goed en zorgt voor een gelijkmatige garing. Keramische cakeblikken daarentegen behouden de warmte uitstekend, waardoor je cake langer warm blijft. Kies voor een materiaal dat aansluit bij jouw bak voorkeuren.

Grootte

Het is van belang om te bepalen welke grootte juist is voor jouw cakevorm. Welke grootte nodig is, is afhankelijk van het recept en de gewenste portiegrootte. Je hebt bijvoorbeeld mini cakevormen of cakevormen van 25 of 30 centimeter. Voor ieder recept is een vorm te vinden die er bij past.

Porties

Denk van tevoren na over hoeveel porties je wilt kunnen halen uit een cakeblikken. Als je gebak wilt maken voor je gezin of bezoek, dan is het handig om een cakevorm te kiezen die deze gewenste portiegrootte kan bakken. Indien je voor mini cakevormen kiest kan je individuele porties maken of je kan kleine porties maken waarmee je experimenteert voordat je een grotere cake maakt. 

Design

Cakevormen zijn te vinden in verschillende groottes, vormen en kleuren. Je hebt bijvoorbeeld een langwerpige cakevorm, met afneembare bodem of een siliconen bakvorm met een vrolijke kleur. Je kan ze ook vinden met confetti, bloemen of met handvatten. Voor speciale gelegenheden of feestdagen is er dus een cakevorm te vinden die je bak creaties nog leuker maken om te serveren

Hittebestendigheid

Lees de productinformatie van cakeblikken goed door voordat je er een kiest. Cakeblikken verschillen als het gaat om hittebestendigheid, niet ieder materiaal kan tegen alle temperaturen. Kijk dus van tevoren waarop je de cake moet bereiden en wat de maximale temperatuur van de cakevorm is die je aan wilt schaffen. 

Onderhoud en reiniging

Overweeg om een cakevorm aan te schaffen die makkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld door een vorm met goede anti-aanbaklaag. Een goede anti-aanbaklaag zorgt voor minder resten die blijven plakken, waardoor het schoonmaken achteraf makkelijker is. Ook zijn er cakevormen die in de vaatwasser mogen, waardoor je vrijwel geen werk hebt aan de afwas.

Welke verschillende soorten cakevormen zijn er?

Glas

Glazen cakevormen houden warmte goed vast en je kan de voortgang van de cake volgen dankzij het transparante materiaal. Echter, je moet het glas wel af laten koelen voordat je het bijvoorbeeld in de koelkast plaatst, anders kan het snel breken.

Keramiek

Keramische cakeblikken behouden warmte en zorgen ervoor dat je cake gelijkmatig bakt. Ook zijn ze ideaal voor het serveren van de cake, aangezien ze er esthetisch vaak aantrekkelijk uitzien. Keramische cakevormen zijn echter wel gevoelig voor temperatuurschommelingen, dus let hier op.

Metalen cakevormen

Metalen cakevormen, van aluminium of staal bijvoorbeeld, zijn erg geliefd wegens de goede warmtegeleiding. Hierdoor krijg je consistente en gelijkmatige bakresultaten. Deze cakeblikken zijn robuust en duurzaam, maar invetten is van belang om te voorkomen dat je cake blijft plakken aan de vorm.

Siliconen bakvormen

Cakeblikken die gemaakt zijn van siliconen, zijn flexibel en makkelijk schoon te maken, mede dankzij een goede anti-aanbaklaag. Siliconen vormen zijn vaak te vinden in vrolijke kleuren, wat het bakken en het eventueel serveren van je cake nog leuker maakt.

Tier cakevormen

Indien je indruk wilt maken op je gasten of een bak winkel hebt en bijvoorbeeld bruiloftstaarten maakt, kan je kiezen voor een tier cakevorm. Een cakevorm bestaat uit meerdere lagen, meestal uit 3 lagen. De grootte van de vorm verschilt per laag, waardoor je een prachtige gelaagde taart krijgt.

Hartvormige cakevorm

Hartvormige cakevormen zijn leuk voor gelegenheden zoals een jubileum, Valentijnsdag of Moederdag. Met deze cakevorm kun je je liefde voor bakken en de liefde voor je dierbaren tonen. Je kan de cake ook nog eens decoreren met rode hartjes van marsepein bijvoorbeeld.

Cakevormen met een creatief design

Er zijn ook genoeg cakevormen te vinden met een creatief design, om je cake er nog mooier en luxer uit te kunnen laten zien. Nordic Ware bijvoorbeeld heeft allerlei cakevormen met ontzettend mooie patronen. 

Mini cakevormen

Indien je individuele porties wilt maken, wilt oefenen met het maken van cakes of wilt experimenteren met ingrediënten, dan komt de mini cakevorm of de kleine cakevorm van pas. Hiermee maak je de leukste creaties en je kan experimenteren zonder voedsel te verspillen als de smaak toch tegenvalt. 

Chiffon cakevorm

Een chiffon cakevorm, ook bekend als een angel food cake pan in sommige regio's, is een specifiek soort bakvorm die vaak wordt gebruikt voor het bakken van lichte, luchtige cakes zoals chiffon cake of angel food cake.

Hoe gebruik je een cakevorm?

Indien je een perfecte cake wilt bakken, is het gebruik van een cakevorm een slimme keuze. Hieronder lichten we toe hoe je een cakeblik gebruikt. Voordat je begint, is het van belang om een cakevorm te bereiden. Dit doe je door de cakevorm eerst te reinigen met lauwwarm water en afwasmiddel, met een stofdoek kan eventueel ook. Vervolgens vet je de binnenkant van de vorm in met boter, olie of bakspray. Zorg ervoor dat de randen en hoeken ook goed bedekt zijn.

Na het afwassen en invetten, bereid je het cakebeslag volgens het recept. Nadat je het beslag gemaakt hebt, kan je het gelijkmatig in de voorbereide vorm gieten. Gebruik eventueel een spatel om het beslag glad te strijken, zodat het uiteindelijk een mooie en gelijke vorm krijgt. Vul de cakeblik niet tot de rand, want de cake rijst nog tijdens het bakken. 

Vervolgens plaats je de cake in een voorverwarmde oven, die op temperatuur staat volgens je recept. Houd de aangegeven baktijd in de gaten, maar maak de oven niet constant open tijdens het bakken, want anders kan het bakproces verstoord worden. Indien je wilt testen of de cake gaar is, kan je er een satéprikker in steken. Komt de satéprikker er schoon uit? Dan is de cake klaar.

De cake kan nu uit de oven en het is van belang dat je het af laat koelen. Hierna kan je een mes gebruiken om de randen van een cake los te maken. Om de cake gemakkelijk uit de vorm te halen, kan je een rooster boven de cakevorm doen en deze vervolgens omkeren. Klop eventueel op de onderkant van de cakevorm, zodat de cake loskomt. De cake moet nu volledig afkoelen op het rooster voordat je het snijdt en serveert. Na het afkoelen kun je de cake ook decoreren.

Hoe maak je een cakevorm schoon?

Als bakker weet je dat een cakeblik behoorlijk vies kan worden, zelfs al had je de vorm van tevoren ingevet. Het schoonmaken van een cakevorm daarentegen is niet heel ingewikkeld en met het volgen van een aantal stappen is het afwassen snel gebeurd. 

Als eerste moet je de cakevorm af laten koelen nadat je de cake eruit hebt gehaald. Zodra de cakevorm op kamertemperatuur is, kan je beginnen met schoonmaken. Vul de cakeblik met lauwwarm water en afwasmiddel. Laat de vorm even weken en gebruik vervolgens een zacht sponsje om alle randen en hoeken schoon te maken. Gebruik geen harde borstel of de schuurkant van een schuurspons, zodat je geen krassen maakt of de anti-aanbaklaag aantast.

Sommige cakeblikken zijn geschikt voor de vaatwasser, dan heb je er vrijwel geen omkijken naar. Toch kan het slim zijn om zelfs dan het cakeblik te laten weken in warm water. Hierdoor verwijder je overgebleven kruimels en resten, zodat deze ook niet in de vaatwasser terechtkomen.

Houd er dus wel erg in dat niet alle cakevormen in de vaatwasser kunnen. Lees dus goed de productinformatie of handleiding door voordat je aan dit proces begint. Hiermee voorkom je beschadiging of corrosie van het materiaal.

Een lekkere appelcake bakken? Bekijk hieronder hoe!

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een cakevorm invetten?

  • Begin met een droge en schone bakbvorm
  • Neem een beetje boter, margarine of bakvet (je kunt ook een bakspray gebruiken) en smeer een dunne laag aan de binnenkant van de cakevorm. Je kunt een stukje keukenpapier of een zachte borstel gebruiken om de boter gelijkmatig te verdelen.
  • Zorg ervoor dat je de boter of bakspray goed verdeelt, neem ook de zijkanten en de hoeken van de vorm goed mee. Dit voorkomt dat de cake blijft plakken.
  • Je kunt eventueel optioneel een beetje bloem of cacaopoeder over de ingevette vorm strooien en schudden om ervoor te zorgen dat de cake helemaal loskomt zonder aan de vorm te kleven.
  • Nu is je cakevorm ingevet en klaar voor gebruik! Giet het cakedeeg erin en bak zoals aangegeven in je recept.

Hoe vol mag een cakevorm?

Je zou zeggen dat je de cakevorm of je cakeblik helemaal tot de rand kan vullen. Dit is echter niet de bedoeling, want je mix rijst altijd nog in de oven! Doe je hem dus te vol, dan stroomt alles over in je oven en dat wil je natuurlijk niet. Wij raden aan om je blik voor 3/4 te vullen. Dit is ongeveer een vingerkootje.

Kan een cakevorm in de vaatwasser?

Dit hangt volledig af van het soort vorm wat je hebt. Ons advies is om alles wat met bakken te maken heeft met de hand af te wassen voor een langdurig behoud van je bak producten. Kijk goed of het materiaal vaatwasserbestendig is. Als je cake blik een anti-aanbaklaag heeft dan mogen ze wel in de vaatwasser. Toch adviseren sommige fabrikanten om elke soort cakevorm met de hand te wassen.

Moet er bakpapier in cakevorm?

Ja, het gebruik van bakpapier in een cakevorm is vaak een goed idee. Hier zijn een paar redenen waarom:

  • Voorkomt vastplakken: Bakpapier zorgt ervoor dat de cake niet aan de vorm blijft kleven. Dit maakt het makkelijker om de cake na het bakken in perfecte staat uit de vorm te halen.

  • Gemakkelijk te verwijderen: Als je bakpapier gebruikt, kun je de cake makkelijker uit de vorm halen. Je kunt het bakpapier optillen of de cake voorzichtig op een bord of rek schuiven.

  • Gemakkelijke schoonmaak: Bakpapier houdt de cakevorm schoon, waardoor je na het bakken minder schoonmaakwerk hebt. Dit is vooral handig bij vormen met veel details of lastig te bereiken hoeken.

  • Gelijkmatig bakken: Bakpapier kan ook helpen bij het gelijkmatig verdelen van de warmte, wat resulteert in een gelijkmatig gebakken cake.

Er zijn verschillende manieren om bakpapier te gebruiken in een cakevorm:

  • Volledige voering: Bekleed zowel de bodem als de zijkanten van de vorm met bakpapier. Dit is vooral handig voor cakes die gevoelig zijn voor breken wanneer je ze uit de vorm haalt.
  • Bodemvoering: Soms is het voldoende om alleen de bodem van de vorm te bekleden, vooral als de zijkanten van de vorm makkelijk lossen.

Om bakpapier te gebruiken, kun je het op maat knippen zodat het precies in de vorm past. Sommige mensen vetten de vorm eerst licht in voordat ze het bakpapier plaatsen, om ervoor te zorgen dat het bakpapier goed blijft zitten.

Onze favoriet

Klassieke bakvormen van veredeld dun plaatstaal van Dr. Oetker voor een optimale warmtegeleiding. De vormen hebben goede anti-aanbakeigenschappen, zijn bestand tegen vruchtzuren en zijn eenvoudig te reinigen. 5 jaar garantie.

Beste prijs op BOL.com