Glutenvrije passievruchtenparfait

Nog een geweldige glutenvrije optie voor een dessert tijdens de kerst is een glutenvrije passievruchtenparfait. Een zoete traktatie met exotische smaken die niet zwaar op de maag valt, waardoor je dit toetje met gemak op kunt eten na het uitgebreide kerstdiner. 

Ingrediënten

  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram meringue
  • 4 passievruchten
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 0.5 theelepel vanille-extract

Benodigdheden

Zelf aan de slag

  1. Begin met het halveren van de passievruchten.

  2. Verwijder het vruchtvlees uit 4 van de halve vruchten en haal het vervolgens door een zeef, vang het sap op.

  3. Pak er een mengkom bij en klop hierin met de garde de slagroom en de poedersuiker stijf.

  4. Voeg daarna het vanille-extract en het opgevangen sap erbij.

  5. Hak de meringue grof en roer ¾ ervan door het mengsel van slagroom en passievrucht.

  6. Vul 4 glaasjes met het parfait, dek ze af met vershoudfolie en laat ze voor minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

  7. Voordat je ze gaat serveren kun je er het resterende beetje meringue en nog wat passievruchten pulp overheen doen.