Aziatisch Geïnspireerde Hartige Taart

Ingrediënten

Deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter, koud en in blokjes
  • 1 ei
  • Snufje zout

Vulling:

  • 300 gram kipfilet, in kleine blokjes
  • 150 gram shiitake paddenstoelen, fijngesneden
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ei, geklopt voor het bestrijken
  • Optioneel: wat sesamzaadjes voor de topping

Instructies

Deegbereiding:

  • Meng de bloem met het zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Voorbereiding van de vulling:

  • Bak de kipblokjes in een pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan, voeg de shiitake, lente-ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kip weer toe, samen met de sojasaus en sesamolie. Breng op smaak met zout en peper.

Taart samenstellen:

  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
  • Verdeel de vulling over de taartbodem.
  • Bestrijk de randen van de taart met het geklopte ei en strooi eventueel wat sesamzaadjes erover.

Bakken:

  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 30-35 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Serveer deze hartige taart warm of op kamertemperatuur, heerlijk als hoofdgerecht of als onderdeel van een uitgebreide lunch. Eet smakelijk!