Sinterklaas surprisetaart

Oh, kom er eens kijken naar dit lekkere recept met een verrassingselement. De Sinterklaas taart heeft een geheim compartiment in het midden waarin je een cadeautje kunt verstoppen. Daarom is deze taart ook leuk om te geven als surprise. Met dit recept maak je een taart voor 12 personen.

Ingrediënten

  • 900 gram roomboter cake
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 230 gram poedersuiker
  • 300 gram rode marsepein
  • 150 gram gele marsepein
  • Een half vanillestokje

Benodigdheden

  • Handmixer 
  • Grote serveerschaal
  • Ronde uitsteekvorm of ronde bakvorm met een diameter van 8 centimeter.
  • Paletmes
  • Deegroller

Zelf aan de slag

  1. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit met een mespunt.

  2. Klop met de handmixer de boter in 4 minuten luchtig.

  3. Vervolgens klop je de poedersuiker er in delen doorheen.

  4. Daarna doe je de vanille erbij en klop je alles nog voor een minuut.

  5. Halveer de cake in de lengte.

  6. Leg de stukken cake in een rechthoek onder elkaar op een grote serveerschaal.

  7. Steek met de kookring of bakvorm een rondje uit het midden van de cake. Hier kun je namelijk een cadeau in verstoppen.

  8. Besmeer de cake royaal met botercrème en strijk het glad met een paletmes, een ander mes mag ook.

  9. Bestuif het werkblad met poedersuiker en maak een grote bal van de rode marsepein.

  10. Rol met een deegroller de marsepein uit tot een grote lap van 30 bij 40 centimeter. 

  11. Gebruik de deegrollers vervolgens om de lap naar de cake te verplaatsen en leg het er strak overheen. Overtollig marsepein kan je wegsnijden.

  12. Bestuif het werkblad nogmaals met poedersuiker.

  13. Rol de gele marsepein met een deegroller tot een lap van 40 centimeter.

  14. Snijd met een mes of pizzasnijder 2 lange banen uit de gele marsepein, met een breedte van ongeveer 2-3 centimeter.

  15. Maak van de resterende marsepein een bal en rol uit tot een lange plak.

  16. Snijd er 2 kleinere banen van, met een lengte van 6 centimeter en een breedte van 2 centimeter. 

  17. De 2 kleine stukjes kun je dubbelklappen en in het midden aandrukken, zodat je een strik hebt.

  18. De lange banen leg je in de vorm van een kruis op de taart, waarbij je op 2/3 van de banen een splitsing maakt. 

  19. Als laatste stap leg je de marsepein strik in het midden van de kruising.