Swirl Brownies met Cheesecake

Ingrediënten

Chocoladebrownie:

  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt (kies een chocolade met een lager cacaopercentage voor een mildere smaak)
  • 125 gram ongezouten boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • ¼ theelepel zout

Cheesecake Swirl:

  • 200 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • ½ theelepel vanille-extract

Instructies:

  • Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een vierkante bakvorm (ongeveer 20x20 cm) met bakpapier.

  • Chocoladebrownie Basis:

    • Smelt de chocolade en boter samen in een pan op laag vuur, roer regelmatig tot het glad is. Laat het mengsel iets afkoelen.
    • Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot het licht en luchtig is. Voeg het vanille-extract toe.
    • Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed.
    • Zeef de bloem en het zout boven de kom en vouw het voorzichtig door het beslag.
  • Cheesecake Swirl:

    • Klop in een andere kom de roomkaas met de suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Assemblage:

    • Giet ongeveer driekwart van het browniebeslag in de voorbereide bakvorm. Verdeel het cheesecake-mengsel erover en lepel dan de rest van het browniebeslag er bovenop.
    • Gebruik een mes of een satéprikker om marmerpatronen te maken door het cheesecake-mengsel en het browniebeslag voorzichtig te swirlen.
  • Bakken: Bak de brownies 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een prikker in het midden er schoon uitkomt.

  • Afkoelen: Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voordat je ze in vierkanten snijdt.