Viennetta ijstaart

Nog een traktatie om het kerstdiner mee af te sluiten is de viennetta ijstaart. Een favoriet van velen en hoewel het ook in de winkel te verkrijgen is, kun je het net zo makkelijk zelf maken. Dit recept is goed voor 8 personen. 

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 300 gr pure chocolade
  • cacaopoeder

Benodigdheden

  • Cakevorm met een diameter van 24 centimeter
  • Vershoudfolie

Zelf aan de slag

  1. Begin met het smelten van de chocolade op de au bain-marie manier.

  2. Pak er een mengkom bij en klop de slagroom lobbig.

  3. Voeg de gecondenseerde melk eraan toe en mix het door elkaar.

  4. Bekleed een rechthoekige vorm met olie en vervolgens met vershoudfolie en zorg dat er wat van uitsteekt.

  5. Giet een klein laagje van het roommengsel over de bodem van de vorm.

  6. Schep er een dunne laag chocolade op en strijk dit een beetje uit met een lepel.

  7. Doe er weer een laagje room overheen en giet er vervolgens weer een dunne laag chocolade overheen. 

  8. Herhaal dit totdat je ongeveer 6 lagen chocolade hebt.

  9. Vouw de overhangende folie voorzichtig over de bovenzijde van de vorm en laat het opstijven in de vriezer voor minimaal 6 uur. 

  10. Een paar minuten voordat je het wilt serveren, haal je het uit de vriezer, draai je het om en verwijder je het folie.

  11. Giet het resterende beetje chocolade over het ijs heen.

  12. Je kunt deze ijstaart maandenlang bewaren in de vriezer als je het goed afdekt, maar waarschijnlijk is het met de kerst al op.

Tip

  • Voeg de gecondenseerde melk geleidelijk toe aan de slagroom. Hiermee kun je de luchtigheid van de slagroom behouden, waardoor je het beste eindresultaat krijgt.