Sinterklaas fudge

Hiervoor hebben we het smakelijke toetjes kruidnoten tiramisu met je gedeeld, maar als je ;s avonds nog trek hebt, hebben we nog een heerlijk recept voor je in de aanbieding. Als volgende recept delen we een smakelijke Sinterklaas fudge met pepernoten en chocolade. Je kunt hier 16 porties uit halen.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 0.5 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram strooigoed

Benodigdheden

Zelf aan de slag

  1. Begin met het in stukken breken van de pure chocolade.

  2. Doe alle ingrediënten, behalve het strooigoed, in een hittebestendige kom die in een pan past.

  3. Breng een laagje water aan de kook in de steelpan, zorg dat het water de kom niet raakt als je deze erop plaatst.

  4. Zet de hittebestendige kom erop en laat de ingrediënten al roerend smelten.

  5. Bekleed tussendoor de cakevorm of vierkante bakvorm met bakpapier.

  6. Als de chocolade gesmolten is, haal je de kom van de pan en vervolgens roer je het nog even goed door.

  7. Giet het chocolademengsel in de bakvorm en bestrooi het met strooigoed.

  8. Zet je creatie in de koelkast om op te stijven, voor minimaal 5 uur.

Op deze pagina: