Vegan brownie met marshmallows

Brownies zijn een geliefd toetje, ook tijdens de Kerst, maar de meeste varianten bevatten dierlijke producten en dit is niet geschikt voor mensen die veganistisch eten. Daarom geven wij hieronder een recept van een brownie met rijkelijke chocoladesmaak en smeuïge textuur, maar dan met plantaardige ingrediënten. Dezelfde smaaksensatie, maar dan aangepast op de veganistische levensstijl. Uit dit recept kun je 8 porties halen.

Ingrediënten

  • 115 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter ei vervanger
  • 85 gram plantaardige ongezouten boter
  • 65 gram Lindt pure chocolade
  • 50 gram tarwebloem
  • 15 gram frisia marshmallows
  • 0.5 theelepel zout

Benodigdheden

Zelf aan de slag

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 °C.

  2. Breek de chocolade in stukjes en snijd de plantaardige boter in blokjes.

  3. Doe de boter en chocolade en hittebestendige mengkom.

  4. Pak er steelpan doe een laagje water in pan en laat het water heet worden.

  5. Zet de mengkom op pan, maar het water mag de kom niet raken.

  6. Smelt de chocolade voor ¾ en laat het daarna afkoelen voor een minuut of 5.

  7. Voeg de suiker, ei vervanger en het zout toe aan de kom en roer het met een garde tot een glad mengsel.

  8. Spatel vervolgens de bloem door dit mengsel.

  9. Pak de brownievorm erbij en bekleed het met bakpapier.

  10. Schep het browniebeslag in de bakvorm en strijk het glad met bijvoorbeeld een glaceermes.

  11. Zet de het beslag voor 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  12. Na de bakken snij of knip je de marshmallows in kwarten en deze verdeel je over de brownie.

  13. Vervolgens moet je de brownie voor een 1 uur af laten koelen en daarna kun je genieten van deze smeuïge traktatie.

Tips

  • De meeste pure chocolade is vegan, aangezien er geen dierlijke producten inzitten, maar controleer voor de zekerheid de verpakking!
  • Als je brownies over hebt kun je ze in een hersluitbare bak doen en in de vriezer bewaren tot een maand.
  • In plaats van de ei vervanger kun je ook fijngemalen lijnzaad gebruiken, dit werkt ook als binding.