Koekjes met witte chocola en framboos

Een recept voor koekjes met witte chocolade en frambozen klinkt overheerlijk! Laten we beginnen met de ingrediënten:

Ingrediënten:

  • 225 gram bloem
  • ½ theelepel bakpooier
  • ¼ theelepel zout
  • 150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 100 gram frambozen, vers of bevroren

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder en zout samen.
  • Klop in een grote kom de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en klop goed door.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot een samenhangend deeg. Spatel de witte chocoladestukjes erdoor.
  • Voeg voorzichtig de frambozen toe aan het deeg, probeer ze niet te veel te pletten.
  • Schep met een eetlepel hoopjes deeg op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, omdat ze zullen uitzetten.
  • Bak de koekjes 12-15 minuten, of tot de randjes goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

Deze koekjes zijn een ware traktatie met de romige witte chocolade en de zoet-zure smaak van frambozen. Geniet ervan!